Moskva ima planove protiv mogućih američkih sankcija | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Moskva ima planove protiv mogućih američkih sankcija

Izvor: RTRS | Datum:02.02.2022.

Kremlj je saopštio danas da Rusija ima pripremljene planove za zaštitu od mogućih sankcija SAD, da bi minimizirala njihove posljedice, i pozvao Bijelu kuću da prekine sa "podsticanjem tenzija" u Evropi.


 

Vašington i NATO su do sada odbijali da daju Moskvi garancije koje ona traži - da će zapadna vojna alijansa prestati da se širi i da u Ukrajini neće biti razmješteno ofanzivno naoružanje.

Rusija je okupila desetine hiljada vojnika na granici sa Ukrajinom, ali navodi da ne planira invaziju. SAD upozoravaju da će uvesti sankcije u slučaju nove ruske invazije na Ukrajinu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ponašanje Vašingtona nepredvidivo i da se Moskva priprema za ublažavanje posljedica takvih sankcija.

On je dodao da u ovom trenutuku nije planiran drugi krug rusko-američkih razgovora o bezbjednosnim garancijama koje traži Moskva.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: