Poruka iz Brisela Podgorici poslije pada Vlade Crne Gore | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Poruka iz Brisela Podgorici poslije pada Vlade Crne Gore

Izvor: RTRS | Datum:05.02.2022.

Evropska komisija upoznata je sa glasanjem u crnogorskom Parlamentu o nepovjerenju Vladi Crne Gore, a portparolka Ana Pisonero kaže da u EK vjeruju da će nova biti formirana bez nepotrebnog odlaganja.


 

- Formiranje nove vlade je odgovornost političkih aktera u Crnoj Gori. Vjerujemo da će se to dogoditi bez nepotrebnog odlaganja - izjavila je Pisonero za RTCG.

Kako se navodi, u Komisiji pozivaju sve političke partije da se fokusiraju i rade zajedno na sprovođenju reformi u vezi sa EU, u konstruktivnom duhu i u interesu građana Crne Gore.
 
- EU očekuje od bilo koje vlade u Crnoj Gori da odgovori na očekivanja građana da napreduju u procesu pristupanja EU - poručila je Pisonero.
 
Podsjetimo, poslanici u Skupštini Crne Gore su, na prijedlog koalicije "Crno na bijelo" i opozicije, nakon višesatne rasprave u petak uveče izglasali nepovjerenje Vladi Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Glasala su 54 poslanika, od kojih su 43 bila za, a 11 protiv.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: