Bajden i Džonson podržali suverenitet Ukrajine | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Bajden i Džonson podržali suverenitet Ukrajine

Izvor: RTRS | Datum:15.02.2022.

Američki predsjednik Džozef Bajden i britanski premijer Boris Džonson razmotrili su diplomatske napore oko Ukrajine i potvrdili svoju podršku njenom suverenitetu, saopštila je Bijela kuća.


 

Bajden i Džonson su tokom jučerašnjeg razgovora, takođe, razmotrili napore za jačanje odbrambenog pristupa na istočnom krilu NATO i spremnost svojih saveznika i partnera da nametnu teške posljedice Rusiji ukoliko ona izabere dalju vojnu eskalaciju, navodi se u saopštenju Bijele kuće, prenio je Rojters.

Iz Džonsonovog kabineta prethodno je saopšteno da su se dvojica lidera složila da postoji šansa za diplomatiju i šansa za Rusiju da odstupi i spreči katastrofu u Ukrajini.

- Složili su se da ostaje mogućnost za diplomatiju i da Rusija povuče prijetnje Ukrajini - rekao je portparol Dauning strita poslije njihovog razgovora.

- Lideri su naglasili da bi svaki dalji upad u Ukrajinu rezultirao dugotrajnom krizom za Rusiju, sa dalekosežnom štetom i za Rusiju i za svijet - dodao je on.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: