Tramp odnio povjerljivu dokumentaciju u kuću na Floridi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Tramp odnio povjerljivu dokumentaciju u kuću na Floridi

Izvor: RTRS | Datum:19.02.2022.

Nakon što je napustio Bijelu kuću, bivši predsjednik SAD Donald Tramp odnio je povjerljivu dokumentaciju u svoj dom na Floridi, navodi se u pismu koji je Nacionalna uprava za arhiv i dokumentaciju SAD uputila Kongresu.


 

Riječ je o 15 odnesenih kutija sa dokumentacijom o kojima je američki Arhiv obavijestio i ministarstvo pravde, koji će i pokrenuti istragu, prenosi Rojters.

- Arhiv je u kutijama identifikovao stavke označene kao povjerljive informacije o nacionalnoj bezbjednosti - napisao je Dejvid Feriero iz Arhiva SAD u pismu uopućenom demokratskoj zastupnici Kerolin Maloni, predsjedavajućoj nadzornog odbora Predstavničkog doma.

Taj odbor je nakon što je Tramp napustio Bijelu kuću u januaru 2021. godine pokrenuo istragu o njegovom rukovanju državnim dokumentima tokom predsjedničkog mandata.

- Ova nova otkrića produbljuju zabrinutost zbog flagrantnog zanemarivanja zakona o federalnoj evidenciji od strane bivšeg predsjednika Trampa i potencijalnog uticaja na našu istorijsku evidenciju - navela je Malonijeva u saopštenju.

- Nacionalni arhiv nije ništa pronašao. Dobili su, na svoj zahtjev, predsjedničke zapise u običnom i rutinskom procesu kako bi se obezbijedilo očuvanje mog nasljeđa i u skladu sa Zakonom o predsjedničkoj evidenciji. Da je ovo bio bilo ko osim Trampa ovdje ne bi bilo nikakve posebne priče - naveo je Tramp u pisanoj izjavi.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: