Letonija dala zeleno svjetlo dobrovoljcima koji žele da ratuju protiv Rusije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Letonija dala zeleno svjetlo dobrovoljcima koji žele da ratuju protiv Rusije

Izvor: RTRS | Datum:28.02.2022.

Sejm (skupština) Letonije na vanrednoj sjednici po hitnom postupku je podržao izmjene Zakona o nacionalnoj bezbjednosti u skladu sa kojim je građanima Letonije dozvoljeno da se bore kao dobrovoljci na strani Ukrajine, saopštila je lokalna agencija Leta.


 

Dobrovoljci će prvo morati da se registruju u strukturnoj jedinici rezervnog sastava Nacioalnih oružanih snaga.
Komisija za odbranu podržala je u nedelju pripremljene izmene zakona o nacionalnoj bezbjednosti, saopštio je parlamentarni sekretar Ministarstva pravde Juris Juras.
 
- Već ove sedmice dobrovoljci iz reda građana Letonije moći će da odu u pomoć ukrajinskom narodu, da štite nezavisnost Ukrajine - rekao je on.
 
Nova konzervativna partija takođe je saopštila da „spomeniku Oslobodiocima nije mjesto u centru Rige. To je prijetnja nacionalnoj bezbjednosti“.

Podsjetimo, posljednjih dana u Letoniji su najmanje dva spomenika sovjetskim vojnicima polivena plavo-žutom bojom. Jedan od njih je spomenik Oslobodiocima Rige.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: