Sijarto: Mađarska se ne miješa u sukob Rusije i Ukrajine | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Sijarto: Mađarska se ne miješa u sukob Rusije i Ukrajine

Izvor: RTRS | Datum:01.03.2022.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je u Prištini da se njegova zemlja ne mješa u sukob Rusije i Ukrajine i da je prioritet obezbjeđivanje bezbjednosti naroda Mađarske.
 

Peter Sijarto                                                                                                    Foto: RTRS
- Mađarska se neće mešati u rat kod naših susjeda. Juče je sastanku Savet Evropske unije Mađarska dala saglasnost za aktiviranje takozvanog evropskog mirovnog okvira i kroz taj okvir će Brisel ponuditi oružje Ukrajini - naveo je Sijarto.

Kako je naglasio, Mađarska, iako smo dali saglasnost, jasno je stavila do znanja da neće slati vojsku niti oružje U Ukrajinu, rekao je Sijarto nakon sastanka sa ministarkom privremenih institucija u Prištini, Donikom Gervalom - Švarc.

Dodao je da Budimpešta neće dozvoliti tranzit smrtonosnog oružja preko svoje teritorije.

- Razlog za ovu odluku je taj što bi ovi transporti mogli da postanu meta neprijateljskih vojnih akcija i želim da istaknem da ćemo voditi računa o bezbjednosti mađarskog naroda i želimo da budemo sigurni da ne budemo uvučeni u rat - precizirao je Sijarto, a prenose mediji u Prištini.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: