Bez primirja u Ukrajini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Bez primirja u Ukrajini

Izvor: RTRS | Datum:01.03.2022.

Održana je prva runda pregovora između Rusije i Ukrajine u cilju zaustavljanja borbi. Ukrajinski mobilni operateri blokirali su pozive ka Rusiji jer, kako tvrde, komunikacija je jedan od ključnih elemenata ratovanja. EU i SAD nastavljaju da prikupljaju vojnu pomoć za Ukrajinu i pooštravaju sankcije prema Rusiji. U Njujorku vanredno zasjeda Generalna skupština UN-a.


 

07.12 - Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je da se, kao uzrvatna mjera na ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Moskvi, od danas uvede zabrana deviznih kredita i transfera novca ruskih građana van Rusije, saopšteno je iz Kremlja.

Putin je takođe potpisao zakon kojim se naređuje izvoznim kompanijama da prodaju 80 odsto svojih deviznih prihoda ostvarenih na svjetskom tržištu od 1. januara ove godine, prenio je Rojters.

07.10 - Bugarski premijer Kiril Petkov kategorički je odbacio mogućnost slanja borbenih aviona Ukrajini, javlja ruska novinska agencija TASS.

- Imamo mali broj aviona i ne možemo ih nikome davati. Njihov broj nije dovoljan da bi zaštitio naše nebo i procjena da bi mi mogli da ih damo u ovom trenutku potpuno je apsurdna - naglasio je Petkov.

07.00 - Iz Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike od 18. februara u Rusiju je stiglo više od 132.000 ljudi, rekli su danas izvori iz ruskih bezbjednosnih agencija.

Prema posljednjim podacima, navode isti izvori, granicu Rusije iz DNR-a i LNR-a prešlo je više od 82.000 državljana Ukrajine, više od 49.000 državljana Rusije i 427 iz drugih država.

Medicinska pomoć pružena je za više od 4.300 evakuisanih mještana DNR i LNR, uključujući 1.600 djece. Više od 1.000 je zaraženo virusom korona, prenosi novinska agencija TASS.

Lideri LNR-a Leonid Pašečnik i DNR-a Denis Pušilin objavili su 18. februara evakuaciju svojih republika na teritoriju Rusije zbog sve veće prijetnje od neprijateljstava.

06.35 - Ambasador Ukrajine u Kraljevini Holandiji Vsevolod Čencov saopštio je na Tviteru da je predao zahtjev Ukrajine za članstvo u EU, koji je potpisao predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, Filipu Leglis-Kosti, stalnom predstavniku Francuske u EU, koja predsedava Savetom EU.

- Prijava je registrovana. Proces je počeo - naveo je Čencov.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: