Bajden: Putin će platiti, ne može nas podijeliti | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Bajden: Putin će platiti, ne može nas podijeliti

Izvor: RTRS | Datum:02.03.2022.

Američki predsjednik Džozef Bajden poručio je da će demokratija uvijek trijumfovati nad tiranijom, te da će ruski predsjednik Vladimir Putin "platiti cijenu" iako je "možda imao neke uspjehe na bojnom polju", piše Rojters, a prenosi RTS.


 

- Prije šest dana, Putin je pokušao da uzdrma temelje slobodnog svijeta, ali se grdno prevario. Napad je bio unaprijed planiran i bez povoda. Mislio je da nas može podijeliti. Putin nije bio u pravu, ostali smo ujedinjeni kako bi mu se suprotstavili - rekao je Bajden.

Američki predsjednik je upozorio "ruske oligarhe da će im jahte, luksuzni stanovi i privatni avioni biti zaplijenjeni".

- Rekli smo svima kako se priprema. Njegovim lažima smo suprotstavili istinu. Putin je izolovan od ostatka svijeta, više nego što je bio ikada prije - rekao je Bajden.

Bajden je, istovremeno, rekao da je američki vazdušni prostor od noćas zatvoren za ruske avione, te da će ukrajinskom narodu uputiti pomoć vrijednu milijardu dolara.

- Naše snage nisu i neće se uključiti u sukobe u Ukrajini, ali će biti tu ukoliko bude napada na teritoriju od neke od članica NATO-a - rekao je američki predsjednik.

Pozvao je prisutne da ustanu u znak podrške Ukrajini. Desetak članova Predstavničkog doma nosilo je plavo-žutu odjeću u znak podrške ukrajinskom narodu.

Bajden je ocijenio da će, kada se događaji u Ukrajini završe, "Rusija biti slabija, a slobodni svijet snažniji".


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: