Orban: Mađari neće plaćati cijenu rata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Orban: Mađari neće plaćati cijenu rata

Izvor: RTRS | Datum:09.03.2022.

Mađarska osuđuje ruski vojni napad i rat u Ukrajini, ali neće dozvoliti da mađarski građani plate cijenu tog rata, rekao je premijer Viktor Orban.


 

- Jasno je da je okončanje ovog rata pregovorima u interesu svih - rekao je Orban poslije samita premijera Višegradske grupe i britanskog premijera Borisa Džonsona.

Govoreći o efektima sankcija Rusiji, Orban je rekao da će se one osjetiti u čitavoj Evropi, uključujući Mađarsku, prenosi MTI.

Proširivanje sankcija na energetski sektor, naftu i gas predstavljalo bi nesrazmjerno veliko opterećenje za Mađarsku, ocijenio je on.

Orban je rekao da je svima jasno stavio do znanja da Mađarska "osuđuje ruski vojni napad i rat, ali da neće da dozvoli da mađarske porodice plate cijenu tog rata".

Te sankcije ne smiju da pokrivaju uvoz nafte i gasa, rekao je on.

Mađarska veći dio potreba za prirodnim gasom i naftom pokriva uvozom iz Rusije, a 90 odsto domaćinstava u Mađarskoj grije se na gas, rekao je Orban.

On je rekao i da mađarska privreda ne bi mogla da funkcioniše bez nafte i gasa.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: