Crveni krst odložio pokušaj evakuacije iz Marijupolja; Nove sankcije ruskim i bjeloruskim kompanijama | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Crveni krst odložio pokušaj evakuacije iz Marijupolja; Nove sankcije ruskim i bjeloruskim kompanijama

Izvor: RTRS | Datum:02.04.2022.

Međunarodni komitet Crvenog krsta odložio je pokušaj evakuacije civila iz Marijupolja nakon što je onemogućen nastavak akcije.


 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio je da će Rusija ojačati svoje zapadne granice kako nikome ne bi palo na pamet da je napadne, nakon što su, kako tvrde ruski zvaničnici, ukrajinski helikopteri u petak gađali skladište nafte u ruskom gradu Belgorodu, što Kijev negira.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je vojna situacija na istoku zemlje ostala izuzetno teška i da se Rusija priprema za nove udare u regionu Donbasa i gradu Harkovu.

Američko ministarstvo trgovine dodalo je 120 ruskih i bjeloruskih kompanija, uglavnom povezanih sa vojskom, na spisak onih kojima je ograničena nabavka dobara od Sjedinjenih Američkih Država.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: