Vašington razmatra nove sankcije Moskvi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Vašington razmatra nove sankcije Moskvi

Izvor: RTRS | Datum:04.04.2022.

Američki zvaničnici razmatraju jačanje kampanje uvođenja sankcija Rusiji usljed ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, piše Vašington post, pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.


 

Dodatne sankcije mogle bi da pogode sektore ekonomije koji su ranije bili izuzeti, kao što su rudarstvo i saobraćaj, i područja u finansijskom sektoru.

List piše da se razgovaralo i o "sekundarnim sankcijama" koje bi mogle da budu uvedene zemljama koje nastavljaju trgovinu sa Rusijom.

U izvještaju se dodaje da zvaničnici EU pozivaju da se već od srijede, 6. aprila, uvedu nove sankcije, prenio je Sputnjik.

Fajnanšel tajms"je u jučerašnjem izvještaju citirao neimenovanog diplomatu upoznatog sa pomenutim planovima, koji je rekao da se očekuje da ambasadori EU u srijedu razgovaraju o novim sankcijama Rusiji.

Nova ograničenja mogla bi biti uvedena pojedincima, ali bi moga uključivati i zabranu ruskim brodovima da koriste luke u EU, kao i restrikcije na izvoz i isporuku energenata.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: