Zaharova: Slom međunarodnog prava je počeo sa NATO bombardovanjem Jugoslavije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Zaharova: Slom međunarodnog prava je počeo sa NATO bombardovanjem Jugoslavije

Izvor: RTRS | Datum:12.04.2022.

Slom sistema međunarodnog prava inicirao je NATO blok bombardovanjem i raketiranjem mirnih jugoslovenskih gradova 1999. godine, istakla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.


 

Ona je navela da je NATO inicirao podrivanje temelja epohe nakon Drugog svjetskog rata tokom koje nijedna suverena i demokratska zemlja na kontinentu nije bila napadnuta.

Povodom nedavne izjave predsjednika Švajcarske Ignacija Kasisa da su ovi temelji poslijeratne epohe propali, Zaharova je rekla da je svojevoljna interpretacija istorijskih činjenica u korist političke situacije apsolutno neprihvatljiva.

- Željeli bismo da podsjetimo šefa švajcarske države da je podrivanje temelja poslijeratne epohe, kao i slom sistema međunarodnog prava inicirao NATO blok bombardovanjem i raketiranjem mirnih jugoslovenskih gradova 1999. godine - navela je Zaharova u komentaru objavljenom na portalu ruskog ministarstva.

Zaharova je ranije, komentarišući poziv američkog predsjednika Džozefa Bajdena da se organizuje tribunal za Ukrajinu, savjetovala Vašington da prvo počne sa suđenjima za Jugoslaviju i Irak, prenosi "Sputnjik"


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: