EU osudila odbijanje Gasproma da isporučuje gas Poljskoj i Bugarskoj | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

EU osudila odbijanje Gasproma da isporučuje gas Poljskoj i Bugarskoj

Izvor: RTRS | Datum:03.05.2022.

Ministri Evropske unije nadležni za razvoj i snabdijevanje energetskim resursima osudili su rusku korporaciju Gasprom zbog obustave isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj, saopštila je francuska ministarka za ekološku tranziciju Barbara Pompili na konferenciji za novinare u Briselu."


 

- Tokom sastanka ministri su potvrdili jedinstvo i solidarnost svih zemalja EU pred novim izazovima. Pre svega, svi najoštrije osuđujemo jednostranu odluku Gasproma da obustavi isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj - rekla je Pompili, prenosi Izvestija.

Prema njenim riječima, sada bi zemlje trebalo da se ujedine i da zajedno sa operaterima i Evropskom komisijom nastave da traže pristup za nastavak plaćanja energenata koji dolaze sa teritorije Ruske Federacije u valuti koja je navedena u sporazumu.

- Zajedno sa našim operaterima i Evropskom komisijom, namjeravamo da nastavimo da radimo na zajedničkom pristupu plaćanja koji bi bio u skladu sa sankcijama EU i ugovorima u obliku u kom su zaključeni - dodala je Pompili.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: