Ambasada Rusije u SAD: Sankcije ne ostvaruju svoje ciljeve | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Ambasada Rusije u SAD: Sankcije ne ostvaruju svoje ciljeve

Izvor: RTRS | Datum:05.05.2022.

Dodatne antiruske sankcije neće pomoći Vašingtonu da ostvari svoje ciljeve jer jačanje rublje dokazuje stabilnost ruskog finansijskog sektora i njene ekonomije, saopštila je danas ruska Ambasada u SAD.


 

 Primili smo k znanju izjave američkih zvaničnika o mogućim planovima za jačanje sankcija našoj zemlji. Preporučujemo američkim vlastima da usmjere svoju neumornu energiju za rješavanje sopstvenih problema unutar SAD - saopštila je Ambasada.

Isti izvor navodi da lokalni zvaničnici priznaju da su antiruske sankcije u energetskom sektoru dovele do nestabilnosti na tržištu ugljovodonika i dodatno podigle cijene goriva.

- Pozivamo naše američke kolege da odustanu od takve kontraproduktivne politike. Mjere pritiska neće postići svoje ciljeve - ističe se u saopštenju i dodaje da nastavak jačanja rublje dokazuje stabilnost ruskog finansijskog sektora i njene ekonomije.

U saopštenju se naglašva da će Rusija postići svoje ciljeve u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je juče da je američka administracija otvorena za ideju dodatnih antiruskih sankcija. Prema Bajdenovim riječima, njegova zemlja će se o ovom pitanju konsultovati sa svojim partnerima iz G7.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara pokrenuo specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na zahtjev za pomoć lidera republika Donbasa, podsjeća TASS.
 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: