Donald Tramp, novi predsjednik SAD-a | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Donald Tramp, novi predsjednik SAD-a

Datum:09.11.2016.

Donald Tramp je novi predsjednik SAD. Glasovima Amerikanaca je postao 45. predsjednik najmoćnije zemlje svijeta, a na poziciju će biti imenovan 20. januara 2017. U svom pobjedničkom govoru je rekao da će biti predsjednik svih građana i da će raditi na obnovi "američkog sna".

Donald Tramp (© REUTERS/ Rick Wilkin) - U svom pobjedničkom govoru, Donald Trump se zahvalio svim građanima koji su glasali za njega, ali i onima koji nisu, poručivši da će raditi na tome da obnovi tzv. američki san.

"Upravo sam primio poziv Hilari Klinton i čestitala nam je jer smo mi pobijedili i ja sam čestitao njoj i njenoj porodici na dobroj kampanji jer se dobro borila. Vrijeme je da se ujedinimo i da zaliječimo rane podjela, moramo biti jedinstvena nacija", rekao je Tramp. Naglasio je da će se truditi da bude predsjednik svih građana SAD.

Poručio je da SAD imaju ogroman potencijal, najavivši velike infrastrukturne projekte.

"Milioni ljudi će naći posao u tom procesu ponovne izgradnje. Očekujem da imamo odlične odnose sa svima. Tražićemo partnerstva, a ne sukobe", obećao je novi predsjednik.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: