Radev: Članstvo Ukrajine u NATO znači rat Alijanse i Rusije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Radev: Članstvo Ukrajine u NATO znači rat Alijanse i Rusije

Izvor: Rtrs | Datum:08.10.2022.

Predsjednik Bugarske Rumen Radev ponovo je objasnio zbog čega nije potpisao deklaraciju lidera EU o što skorijem prijemu Ukrajine u NATO, istakavši da bi to članstvo značilo rat Alijanse i Rusije.

Rumen

Rumen Radev (Foto: EPA-EFE/J.J. Guillen)

- Nastaviću da budem odgovoran prema građanima Bugarske. Kao predsjednik i vrhovni komandant radiću na tome da Bugarska ne bude uvučena u rat bez obzira na lepe fraze kojima bi se tako nešto prikrivalo - rekao je on novinarima poslije neformalnog samita lidera EU u Pragu.

 

Povodom kritika parlamentarne stranke “Demokratska Bugarska“ na njegov račun zbog ovakvog stava, Radev kaže da je zapanjujuće da u svjetlu energetske i ekonomske krize u cijeloj Evropi ta stranka nastoji da podstakne Bugarsku na rat i činila je to čak i prije novog saziva parlamenta (parlamentarni izbori su održani 2. oktobra).

 

- Kada bi sa istom strašću sa kojom lobiraju za Ukrajinu u NATO radili na reformama u pravosuđu i u interesu građana Bugarske danas bi njihova težina u društvu bila drugačija - zaključio je on.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: