Dodik čestitao Si Đinpingu: Teška vremena traže odlučne lidere | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Dodik čestitao Si Đinpingu: Teška vremena traže odlučne lidere

Izvor: rtrs | Datum:23.10.2022.

Predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Kine Si Đinpingu ponovni izbor na mjesto generalnog sekretara Komunističke partije Kine, ističući da je nedvosmislena podrška, koju je dobio na 20. Kongresu ove partije, još jedan pokazatelj impresivnih rezultata, koje je NR Kina postigla pod njegovim vođstvom.
 
 

- Uvjeren sam da ćete i u ovom mandatu nastaviti da odlučno vodite Vašu zemlju u pravcu daljeg napretka i nacionalnog podmlađivanja na svim poljima. Uveli ste NR Kinu u novu eru socijalizma sa kineskim karakteristikama u kojem je ostvarena velika renesansa kineskog naroda i postavljeni jaki temelji za izgradnju moderne socijalističke države - istakao je Dodik u čestitki.

On je naglasio da je na ovom važnom kongresu data jednoglasna podrška i spoljnopolitičkim vizijama i inicijativama predsjednika Kine, kao što su izgradnja društva zajedničke budućnosti čovječanstva, koncept razvoja multilaterizma, kao i inicijative za globalni razvoj i globalnu bezbjednost.

- Teška vremena traže odlučne lidere, koji mogu adekvatno da odgovore na sve izazove s kojima se suočavamo na globalnom planu. Vi ste se pokazali ne samo odlučnost da se izborite sa globalnim izazovima, nego i veliku odgovornost i solidarnost prema drugim narodima i državama u kriznim situacijama - istakao je Dodik.

Lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH čestitao je i svim novoizabranim članovima Centralnog komiteta KPK i poželi im mnogo uspjeha u obavljanju ove važne dužnosti.

- Uz veliku zahvalnost na podršci i pomoći Vaše zemlje u najtežim trenucima, kao i najbolje želje za prosperitet i blagostanje bratskog kineskog naroda, molim Vas, uvaženi predsjedniče, da primite izraze mog dubokog potšovanja - naveo je Dodik.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: