Petrović: 'Jedna jabuka na dan, Šmit iz kuće van!' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Petrović: 'Jedna jabuka na dan, Šmit iz kuće van!'

Izvor: rejting. info | Datum:30.06.2023.

Generalni sekratar SNSD-a Luka Petrović u obraćanju Kristijanu Šmitu naveo je da, u očekivanju njegovih kvaziodluka, želi odmah da mu poruči da ih niko neće ni čuti, ni vidjeti, ni pročitati, ni uvažiti, niti objaviti u Službenom glasniku Republike Srpske.

Obraćanje generalnog sekretara SNSD-a upućeno Šmitu Srna prenosi u cijelosti:


“Her Kristijane,

obraćamo vam se kao što bi se obratili i svakom običnom čovjeku koji je bez valjanih dokumenata u našoj zemlji, zalutalom službeniku bez diplomatskog pasoša, radniku bez radne dozvole, turisti, migrantu ili NN licu.

Obraćamo vam se, dakle, samo kao i svakom pojedincu kojem izgleda nisu jasni domaći zakoni ili njegova prava u našoj kući ili “predstavniku” takve jedne grupe.

Ukoliko se već usudite da donesete bilo kakav proglas, koji ćete krstiti kao kvaziodluku, kvazinaredbu, sankciju ili kako god to uostalom nazvali, pokušajte da u sklopu iste na primjer obrazložite model, način, kako da Republika Srpska obezbijedi predstavnika u evropskim institucijama u procesu i nakon pridruživanja EU, ili uložite bar trenutak vašeg ekstremno dobro plaćenog vremena, da nam pojasnite model, način, kako da ostanemo na kursu evropskih integracija, a da pritom ne prekinemo apsolutno sve duhovne, kulturološke i svake druge veze sa našim bratskim slovenskim narodima u Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini, ili, ako ništa od toga ne umijete, pokušajte da nam dovedete bar jednu fabriku iz vaše zemlje kako bi zaposlili naš vrijedni narod – u miru, kako ne bi odlazio u vašu zemlju da radi, ili prije nego što te iste fabrike ponovo ne preimenujete i pretvorite u radne logore – u ratu, koji je zbog vas i vaših bolesnih ambicija i težnji da zavladate i vječno vladate planetom, opet izvjesan na tlu Evrope.

Andrića ste čitali, upitno je koliko ste ga i razumjeli, pa ću njegovim riječima i završiti ovo kratko obraćanje, ili ću to, ipak, i radije uputiti svom pisaru: “Dalje! Piši: jedna testera od čelika, mala njemačka. Jedna!'”.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: