Tužilaštvo predložilo suđenje Trampu 4. marta, u jeku predsjedničke kampanje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Tužilaštvo predložilo suđenje Trampu 4. marta, u jeku predsjedničke kampanje

Izvor: RTRS | Datum:17.08.2023.

Okružna tužiteljka u DŽordžiji predložila je da suđenje Donaldu Trampu za pokušaj poništavanja izbornog poraza počne 4. marta 2024. godine u jeku kampanje za republikansku nominaciju kandidata za naredne predsjedničke izbore.
 

Tužiteljka Fani Vilis pokrenula je krivični postupak protiv bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa i predložila datum suđenja koji pada dan prije Super utorka kada birači u više od deset američkih saveznih država biraju republikanskog predsjedničkog kandidata, prenosi Rojters.

Vilis je takođe predložila da optuženi budu privedeni i da se izjasne o krivici u prvoj nedjelji septembra.

Vilisova je u srijedu podnijela svoj prijedlog u formi sudskog podneska, ali za sada se ni Tramp lično, ni njegovi advokati nisu oglašavali tim povodom.

Velika porota okruga Fulton u utorak je optužila Trampa i još 18 osoba da su pokušali da ponište poraz na izborima 2020. godine od aktuelnog američkog predsjednika DŽozefa Bajdena.

Trampu bi u martu trebalo da se sudi u odvojenom slučaju u Njujorku, gdje je optužen za falsifikovanje poslovnih dokumenata u vezi sa isplatama izvršenim jednoj porno glumici da bi ćutala o njihovoj navodnoj aferi.

Zatim bi u maju Tramp trebalo da se pojavi pred federalnim sudom, po optužnici koju je podigao specijalni tužilac DŽek Smit, za navodno ilegalno zadržavanje povjerljivih predsjedničkih dokumenata i opstruisanje napora vlade da ih preuzme sa Trampovog imanja na Floridi Mar-a-Lago.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: