Tramp se predao u Džordžiji, pušten uz kauciju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Tramp se predao u Džordžiji, pušten uz kauciju

Izvor: RTRS | Datum:25.08.2023.

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp predao se u zatvoru okruga Fulton u Džordžiji pod optužbom da je pokušao da poništi svoj izborni poraz 2020. godine. O krivici će se izjasniti kasnije, a uz položenu kauciju od 200.000 dolara Tramp se vratio avionom u Nju Džerzi.
 

Donald Tramp je stigao u zatvor u Atlanti kako bi se predao i fotografisao u okviru opsežnog krivičnog postupka koji proizilazi iz pokušaja bivšeg američkog predsjednika da poništi izborni poraz u Džordžiji 2020.godine.

Trampova povorka automobila stigla je u zatvor u 1,30 po srednjoevropskom vremenu, oko 30 minuta nakon što je njegov privatni avion sletio na Aerodrom "Hartsfild Džekson" u Atlanti.

Boravak bivšeg predsjednika i favorita republikanaca za predsjedničke izbore 2024. godine u okružnom zatvoru u Fultonu bio je kratak, trajao je svega 20-tak minuta.

Kao deseti od jedanaest optuženih u ovom slučaju koji su se već predali, Donald Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara.

Tramp (77) je već ušao u istoriju kao prvi bivši američki predsjednik koji se suočio sa krivičnim prijavama, iako četiri slučaja protiv njega nisu naštetila njegovom statusu favorita u trci za republikansku nominaciju za američke predsjedničke izbore u novembru 2024.

Tramp negira 13 optužbi, uključujući reketiranje i lažne izjave, i tvrdi da su optužbe politički motivisane.

U srijedu su se njegov bivši advokat Rudi Đulijani i drugi saoptuženi predali po istom predmetu.

Donald Tramp je tvitovao prvi put od 8. januara 2021. godine. On je podijelio fotografiju iz zatvora i detalje svoje web stranice - koja se koristi za prikupljanje novca za njegovu kampanju.


Tramp je nakon što je blokiran na Tviteru pokrenuo sopstvenu platformu društvenih medija. Blokadu Trampovog profila prošle godine je ukinuo novi vlasnik Tvitera Ilon Mask, ali se Tramp do danas nije oglašavao.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: