Melanija Tramp će se kao prva dama posvetiti problemu zlostavljanja na internetu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Melanija Tramp će se kao prva dama posvetiti problemu zlostavljanja na internetu

Izvor: Kliks | Foto: Getty Images | Datum:23.01.2017.

Bijela kuća je objavila biografije i zaduženja članova administracije novog predsjednika Donalda Trampa, ali i njegove supruge Melanije.

Melanija i Donald Tramp - Foto: Getty Images

Prva dama bi se trebala posvetiti problemima koji utiču na žene i djecu te problem zlostavljanja mladih putem interneta.

Za razliku od njene prethodnice, Melanija nije završila fakultet, već se bavila manekenstvom. Univerzitet u Ljubljani je napustila jer je otišla u Milano i Pariz, da bi se 1996. godine preselila u Njujork.

"Kao model pojavila se u velikom broju visokoprofilnih reklama. Krasila je naslovnice Voga, Harper's Bazara, GQ-a, i Njujork Magazina. Pojavila se i u velikom broju televizijskih reklama i programa, te je vodila emisiju 'The View' s Barbarom Walters", piše Bijela kuća o prvoj dami.

Ističu kako je uvijek bila posvećena pomaganju drugima te da je njena velikodušnost primijećena. Bila je počasna predsjednica plesne kompanije Marta Grem 2005. godine, aktivna članica Policijske atletske lige koja ju je nagradila priznanjem "Žena godine" (2006.), bila je počasna predsjednica Kluba dječaka u Njujorku pet godina, a 2005. godine Crveni krst ju je nagradio ulogom ambasadorke dobre volje, što je radila četiri godine.

Učestvovala je u obilježavanju dana ljubavi prema djeci te borbe protiv zlostavljanja djece. Prije sedam godina bila je predsjednica asocijacije Američko srce, gdje je prikupila 1,7 miliona dolara za istraživanja.

U 2010. godini pokrenula je proizvodnju vlastite kolekcije nakita.

Za Trampa se udala 2005. godine, a u martu 2006. godine su dobili sina Barona Vilijama Trampa. Iste godine postala je državljanka SAD-a. Ona je tek druga prva dama koja nije rođena u SAD-u (rođena je 26. aprila 1970. godine u Sloveniji). Prva je bila supruga šestog predsjednika Džona Kvinsija Adamsa Luisa Adams.

"Gospođa Tramp duboko brine o problemima koji utiču na žene i djecu, a svoju platformu kao prva dama usmjeriće na problem cyber bullyinga, tj. zlostavljanja na interetu među mladima", saopšteno je na stranici Bijele kuće.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: