Obilježavanje Dana Republike Srpske u Štutgartu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Obilježavanje Dana Republike Srpske u Štutgartu

Izvor: RTRS/Srna | Datum:28.01.2017.

Delegacija Vlade Srpske prisustvovaće danas u Štutgartu obilježavanju Dana Republike Srpske koje organizuje Predstavništvo Srpske u tom njemačkom gradu.

Dan Republike Srpske -

Potpredsjednik Vlade Srpske Srebrenka Golić, koja predvodi delegaciju, rekla je da je ovogodišnje obilježavanje Dana Republike u predstavništvima Srpske u inostranstvu značajno jer se time manifestuje jedinstvo i odlučnost da Srpska sa ponosom i dostojanstveno proslavlja svoje praznike.

"Srpska ne osporava drugima da slave i obilježavaju svoje praznike i neće se pristati na to da bilo ko osim nas samih odlučuje o datumima koje Srpska obilježava", navela je Golićeva.

Delegacija Vlade Srpske u Štutgartu će obaviti i nekoliko razgovora sa potencijalnim investitorima u oblasti energetike, industrijske proizvodnje i saobraćaja, rekao je ministar Petar Đokić.

On je istakao važnost ove posjete - doprinosi afirmaciji Srpske i predstavljanju potencijala koje ima, a koji su primamljivi za buduće ulagače iz Njemačke, poručio je Đokić.

"Predstavićemo im ono što je interesantno u Republici Srpskoj, mogućnosti investiranja i prednosti Srpske koje nisu male. U ranijim kontaktima sam prepoznao da imaju i te kako vidljiv interes za Republiku Srpsku. Razgovorima će prisustvovati određeni politički predstvnici koji imaju veliki uticaj u njemačkom Bundestagu i na području pokrajine Baden-vitenberg", istakao je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske.

U delegaciji koja putuje u Njemačku su i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, najavljeno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: