Putin proglašen za predsjedničkog kandidata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Putin proglašen za predsjedničkog kandidata

Izvor: rtrs | Datum:29.01.2024.

Centralna izborna komisija Rusije registrovala je Vladimira Putina kao kandidata za predsjednika Ruske Federacije na izborima u martu 2024. godine.
 

"Prihvaćena jednoglasno", saopštila je predsjednica komisije Ela Pamfilova, na sjednici CIK.

Savet Federacije zakazao je predsedničke izbore za 17. mart 2024. godine.

Glasanje će trajati tri dana: 15, 16. i 17. marta.

Za mjesto šefa države trenutno se bori 11 lica.

Centralna izborna komisija ranije je registrovala tri predsjednička kandidata - Leonida Sluckog, Nikolaja Haritonova i Vladislava Davankova.

S obzirom da su sva trojica predstavnici parlamentarnih partija, nije bilo potrebe da se prikupljaju potpisi za njihovu podršku kako bi se registrovali kao kandidati za izbore.

Kandidati vanparlamentarnih političkih partija: Sergej Malinkovič, Boris Nadeždin, Andrej Bogdanov, Sergej Baburin i Irina Sviridova, moraju da predaju najmanje 100 hiljada potpisa do 31. januara.

Od njih je lider Komunista Rusije Malinkovič predao Centralnoj izbornoj komisiji listiće sa potpisima 29. januara.

Nezavisni kandidati: Vladimir Putin, Rada Ruskih i Anatolij Batašev treba da prikupe najmanje 300 hiljada potpisa. CIK mora da donese odluku o registraciji svih kandidata najkasnije do 10. februara.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: