Putin saopštio ko stoji iza napada u Moskvi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Putin saopštio ko stoji iza napada u Moskvi

Autor: Novinar Herceg | Datum:25.03.2024.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da su teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus u Moskvi izveli radikalni islamisti.

Znamo da su zločin počinile ruke radikalnih islamista. Protiv te ideologije sam islamski svet se borio vijekovima - rekao je ruski predsjednik.

Putin je dodao da istraga mora da utvrdi zašto su teroristi nakon napada krenuli ka Ukrajini i ko ih je tamo čekao.

Kako je istakao, sada treba da se otkrije nalogodavac napada.

"Rusija zna ko je izvršio teroristički napad na Krokus, ali nas zanima ko ga je naručio", rekao je Putin.

Ruski lider je napomenuo da je neophodno utvrditi zašto su teroristi pokušali da pobjegnu u Ukrajinu, istakavši da se teroristički napad sasvim logično uklapa u kampanje zastrašivanja koje sprovodi Kijev.

On je izjavio saučešće porodicama i prijateljima žrtava masakra u "Krokus siti holu", i poželio brz oporavak ranjenima.

Kako je rekao, očigledna namjera terorističkog napada je bila izazivanje panike i nereda u ruskom društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost.

 

"Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posijati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu", rekao je ruski lider. Prema njegovim riječima, rusko društvo je u ovo teško vrijeme pokazalo primjer prave solidarnosti, ujedinjenosti, međusobne podrške.

 


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: