Završen skup ispred Vlade Crne Gore: Skandirali 'Izdaja!' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Završen skup ispred Vlade Crne Gore: Skandirali 'Izdaja!'

Izvor: RTRS | Datum:23.05.2024.

U Podgorici je završeno okupljanje građana ispred zgrade Vlade Crne Gore povodom sjednice Generalne skupštine UN o nacrtu rezolucije o Srebrenici.
 
 

Građani, koji su se okupili smaoinicijativno, nosili su srpske, ruske i zastave kraljevine Crne Gore, te skandirali "izdaja, izdaja" i kliču "Kosovo - Rusija", "Srbija - Srpska".

Razišli su se zbog jakog pljuska sa grmljavinom.

Policija je ranije oko 16.časova postavila ogradu oko zgrada Vlade, Predsjedništva i Skupštine Crne Gore, a saobraćaj u glavnoj ulici je obustavljen.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da današnji skup ispred zgrade Vlade, koji su putem društvenih mreža i medija najavili predstavnici pojedinih nevladinih organizacija i udruženja, nije prijavljen.

Srpske patriotske organizacije su sa jučerašnjeg skupa ispred Vlade Crne Gore poručile da se narod Crne Gore ne miri sa namjerom Vlade Milojka Spajića da podrži prijedlog rezolucije o Srebrenici i namjere da Srbi budu proglašeni genocidnim.

Jučerašnji protest organizovali su predstavnici 11 organizacija iz Crne Gore, koji su poručili da je Vlada na najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da je nacionalna dužnost odupiranje još jednom pokušaju da se Srbima kao narodu nametne kolektivna krivica.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: