Višković: Glasanje za rezoluciju o Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Višković: Glasanje za rezoluciju o Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Izvor: RTRS | Datum:23.05.2024.

Glasanje za rezoluciju o Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.
 
 

- Najčešće što se čulo tokom sjednice i na šta su ukazali predstavnici većine zemalja jesu dvostruki standardi i da nema konsenzusa - naveo je Višković.

Istakao je da je zbir "protiv" i "uzdržanih" veći od onih koji su glasali "za".

- I to jasno govori sve o predlagaču, licemjerstvu, duplim aršinima. To puno govori o svemu. Njemačka je zemlja koja je imala uvodno obraćanje, a svako na ovom svijetu zna da je Njemačka i Treći rajh počinio najveći genocid i eto oni su se sad toliko godina poslije sjetili da svoju mračnu istoriju ispravljaju i peru preko srpskog naroda - naveo je Višković.

Premijer Srpske je naveo da srpski narod nije genocidan i da to nikad nije ni bio.

- Srpski narod se samo i uvijek borio za svoju slobodu i branio slobodu svoje ognjište i goli život upravo od Njemačke koja je i predložili ovu rezoluciju. Bez obzira na sve rezolucije srpski narod, a i većina čovječanstva to zna, da Srbi nisu genocidni. A isto tako ostali narodi na svijetu znaju ko je Njemačka i šta su radili drugim narodima i čovječanstvu. I to je najbolje pokazalo da više od pola članica UN nije podržalo - jasan je Višković.

Naglasio je da se ne može ovom rezolucijom poništiti i zaboraviti najveći genocid u istoriji koji je počinila Njemačka.

- Ne mogu da ne kažem da ovo neće imati posljedice, imace političke možda i nekim dijelom i ekonomske, ali mi smo Srbi uvijek opstali, preživjeli, pa ćemo i ovo prevazići - izjavio je premijer Srpske.

Posebno se zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv i bile uzdržane.

- Najveću zahvalnost upućujem Srbiji i predsjedniku Vučić koji je preduzeo i učinio sve sto se moglo i više, koji je svojim nesebičnim trudom, zalaganjem, postigao zaista maksimalno. A što se najviše vidi i šzo sam već pomenuo da je više zemalja protiv i uzdržano - rekao je u svom reagovanju poslije glasanja predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Visković.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: