Tramp će danas imenovati direktora FBI? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Tramp će danas imenovati direktora FBI?

Izvor: Tanjug | Datum:19.05.2017.

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da je "veoma blizu" imenovanja novog direktora FBI, a agencija AP navodi da bi to moglo da se dogodi već danas.

Donald Tramp, predsjednik SAD-a (foto:  AP Photo/ Pablo Martinez Monsivais) - Donald Tramp, predsjednik SAD-a (foto: AP Photo/ Pablo Martinez Monsivais)

AP napominje da Tramp započinje turneju po zemljama Bliskog istoka i Evrope u inostranstvu i da neće biti u SAD više od nedjelju dana.

Tramp je u četvrtak rekao i da je "veoma blizu" imenovanju novog direktora FBI i da je Džozef Liberman, bivši senator Kentakija, među top kandidatima.

Tramp je ove nedjelje obavio razgovor sa Libermanom i još trojicom kandidata.

Prethodno su i Politiko i Si-eN-eN objavili da je Liberman - bivši senator i demokratski kandidat za potpredsjednika u vrijeme kada je Al Gor vodio predsjedničku kampanju - favorit za poziciju direktora FBI.

Tramp je prošle nedjelje smijenio šefa FBI Džejmsa Komija, čovjeka koji je bio na čelu agencije zadužene za istragu veza između Trampove predizborne kampanje i Rusije.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: