U Buenos Ajresu otvoren Trg Republika Srbija | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

U Buenos Ajresu otvoren Trg Republika Srbija

Izvor: SRNA | Datum:23.11.2017.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić svečano je danas u Buenos Ajresu otvorio Trg Republika Srbija, koji se nalazi u jednom od najljepših kvartova glavnog grada Argentine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Buenos Aires - Foto: WikipediaSvečanom otvaranju prisustvovala je prvi potpredsjednik Skupštuine Buenos Ajresa Karmen Poljedo, predstavnici srpske dijaspore u Argentini, vikarni episkop eparhije latinoameričke Kiril Bojović, kao i predstavnici diplomatskog kora akreditovanog u Argentini.

Šef srpske diplomatije je na svečanosti istakao važnost veza i saradnje Srbije i Argentine - prijateljske veze i tradiciju dobrih odnosa, koji krase dvije države i dva naroda.

Dačić je rekao da otvaranje Trga Republika Srbija predstavlja novu inspiraciju i pruža dodatni podsticaj daljem svestranom razvoju odnosa Srbije i Argentine u budućnosti.

Na Trgu Republika Srbija u Buenos Ajresu nalazi se i mural sa motivima Srbije i Beograda, koji su oslikali srpski umjetnici.

Dačić je naveo da je cilj da se tim muralom građanima Buenos Ajresa i svim posjetiocima bar djelimično približi Srbija, njene prirodne ljepote, kultura i istorija, prenose beogradski mediji.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: