Zvanični Madrid: Kosovo u EU samo kao region Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Svijet

Zvanični Madrid: Kosovo u EU samo kao region Srbije

Izvor: Srna | Datum:01.02.2018.

Zvanični Madrid je čvrst u svojim principima i odlučno se protivi bilo kakvom vidu naznaka državnosti u pominjanju samoproglašenog Kosova na njegovom putu ka EU, potvrđeno je beogradskim "Večernjim novostima" u Ministarstvu spoljnih poslova Španije.

"Stav Španije o nepriznavanju jednostrano proglašene dekleracije o nezavisnosti Kosova je zasnovan na odbrani principa teritorijalnog integriteta država, poštovanju međunarodnog prava i vladavine prava", rečeno je u Službi za odnose s javnošću španskog Ministarstva.

U sjedištu španske diplomatije potvrđeno je da Madrid nije uputio samo jednu pisanu primjedbu evropskom vrhu u susret prestojećoj novoj strategiji o proširenju EU, već više protestnih dokumenata u vezi sa samoproglašenim Kosovom.

"Novosti" navode da se Priština sada nalazi u nezavidnoj situaciji kada je riječ o članstvu u EU, jer Madrid sigurno neće mijenjati svoju poziciju.

Neophodan konsenzus će svakako izostati ukoliko u Briselu, u bilo kom obliku na mala vrata pokušaju da proguraju nezavisnost samoproglašenog Kosova, navodi list.


Kategorija: Svijet

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: