Poljaci zainteresovani za avanturistički turizam | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Poljaci zainteresovani za avanturistički turizam

Izvor: Srna | Datum:24.02.2018.

Poljaci su veoma zainteresovani za turističku ponudu Republike Srpske, a posebno avanturistički turizam i aktivnosti u prirodi, rečeno je Srni iz Turističke organizacije Srpske /TORS/, koja učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Vroclavu.

Viši stručni saradnik u TORS-u Branka Mihajlović rekla je da turističku ponudu i usluge Srpske predstavljaju na samostalnom izložbenom prostoru, te da su u fokusu destinacije i programi koji su za turiste atraktivni u predstojećoj sezoni proljeće/ljeto.

Prema podacima Zavoda za statistiku Republike Srpske, za 38,5 odsto je veći broj dolazaka poljskih turista u Srpsku, a za 78,5 odsto se povećao broj noćenja.

"Poljski turisti najčešće posjećuju Banjaluku i Trebinje, ali imajući u vidu da je Srpska za njih i dalje neistraženo tržište, tu smo da im ponudimo i ostalo što imamo kako bismo ih zadržali što više u našoj zemlji", naveli su iz TORS-a.

Međunarodni sajam u Vroclavu ove godine obilježava deset godina postojanja, a okupio je veliki broj predstavnika turističke privrede i sektora: turističke institucije, turističke agencije, turoperatore, hotele, poslovni turizam, aktivni turizam, zdravstveni turizam, transport, medije i turističke usluge.

Sajam se završava sutra.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: