Kinezi zainteresovani da budu partneri u izgradnji HE 'Buk bijela' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Kinezi zainteresovani da budu partneri u izgradnji HE 'Buk bijela'

Izvor: Srna | Datum:04.03.2018.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić izjavio je da je Kineska nacionalna aero-tehnološka korporacija za međunarodni inženjering pokazala odlučan interes da bude partner Republike Srpske u izgradnji hidroelektrane "Buk Bijela".

Đokić, koji je danas u Kini razgovarao sa predstavnicima dijela kompanije AVIC za oblast elektro-energenata, naglasio je da je na sastanku bilo riječi i o drugim mogućim oblicima saradnje u oblasti saobraćaja, te o saradnji ove kompanije sa preduzećima "Orao" iz Bijeljine i "Kosmos" iz Banjaluke.

"Sagovornici su iskazali spremnost za projekte kao što je unapređenje avio saobraćaja u Republici Srpskoj, te za izgradnjom aerodroma Trebinje. Pružaju nam se nove velike mogućnosti sa ovom kompanijom, koja je jedna od većih svjetskih kompanija i jedna od najvećih u Kini", rekao je Đokić u telefonskoj izjavi Srni.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: