Sutra potpisivanje ugovora za izgradnju vodovoda Vojine - Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Sutra potpisivanje ugovora za izgradnju vodovoda Vojine - Nevesinje

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:06.03.2018.

Predstavnici „Hidroelektrana na Trebišnjici“ potpisaće sutra ugovor sa odabranim izvođačima radova za realizaciju projekta izgradnje vodovoda od Vojina do Nevesinja vrijednog 2,5 miliona maraka. Potpisivanje dokumenta biće obavljeno u kancelarijama HET-a na Vojinama u 12 časova.

Preduslov za izgradnju vodovoda prema Nevesinju bilo je kompletiranje vodovodnog sistema za potrebe objekata i gradilišta HE „Dabar“.

Iz HET-a su ranije precizirali da nastavak radova predviđa izgradnju distributivnog cjevovoda od Vojina do Brežina, pumpnog postrojenja na Brežinama i rezervoara kapaciteta 1.000 metara kubnih na lokalitetu Debelo brdo, odakle bi se voda gravitaciono distribuirala u mrežu.

Kvalitetnu pitku vodu sa Udbine građani Nevesinja mogli bi dobiti već narednog ljeta.

Za istorijski projekat opštine Nevesinje, Hidroelektrane na Trebišnjici i HE „Dabar“ do sada su izdvojili 4 miliona maraka, a za završetak radova biće uloženo još 2,5 miliona KM.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: