Nevesinje: Radionice za pčelare o organskoj proizvodnji meda | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Nevesinje: Radionice za pčelare o organskoj proizvodnji meda

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:16.03.2018.

U sklopu projekta „Slađi život za osobe sa invaliditetom“ Udruženje Multiple skleroze regije Istočna Hercegovina, danas je u Velikoj sali opštine Nevesinje za pčelare organizovalo radionicu „Organska proizvodnja meda“.

Predsjednik Udruženja MS regije Istočna Hercegovina Branimir Tamindžija naglasio je da je ovo edukativna radionica koja se realizuje u sklopu UNDP – ovog projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“. 

"Cilj projekta je da stvorimo uslove za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, i nadam se da ćemo uspjeti da zaposlimo jednu ili čak dvije osobe sa invaliditetom u opštini Nevesinje", istakao je Tamindžija.

Voditelj stručne kontrole za organsku proizvodnju Ešref Maksumić rekao je da je cilj današnje radionice da se pčelari upoznaju o načinu organske proizvodnje meda, odnosno kako proizvodnju uskladiti sa standardima Evropske Unije.

"U Hercegovini postoje idealni uslovi za proizvodnju organskog meda, a proizvodnja u zemljama EU je daleko manja u odnosu na potražnju i nama je cilj da što veći broj pčelara uključimo u organsku proizvodnju meda", dodao je Maksumić.

Prema njegovim riječima prioritet je da se animiraju osobe sa invaliditetom, jer je organsko pčelarstvo zdravo ne samo za okolinu već i za same pčelare, jer se ne koriste nedozvoljena zaštitna sredstva.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: