Predsjednik Srpske razgovarao sa Rusima o rekonstrukciji TE 'Gacko' i 'Ugljevik' | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Predsjednik Srpske razgovarao sa Rusima o rekonstrukciji TE 'Gacko' i 'Ugljevik'

Izvor: Srna | Datum:04.04.2018.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Banjaluci sa delegacijom iz Rusije o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana "Gacko" i "Ugljevik".

"Razgovarano je o rekonstrukciji i modernizaciji termoelektrana `Gacko` i `Ugljevik` koju bi obavila `Podoljska fabrika za mašinogradnju`, zahvaljujući kojom bi se produžio životni vijek dvije termoelektrane i povećala njihova snaga", saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Dodik je sa Sergejom Ivanovičem Šmatkom, specijalnim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije, i sa predstavnicima grupe kompanija "ZiO", koja predstavlja asocijaciju ruskih kompanija u sklopu Akcionarskog društva "Podoljska fabrika za mašinogradnju" razgovarao i o pitanjima međunarodne saradnje u oblasti elektroenergetike. 

U saopštenju se dodaje da su Dodik i Šmatko istakli značaj saradnje u svrhu modernizacije i rekonstrukcije energetskih objekata u Republici Srpskoj, te izrazili nadu da će današnji sastanak rezultirati konkretnim dogovorima u što skorije vrijeme.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: