Otvoren Međunarodni sajam privrede u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Otvoren Međunarodni sajam privrede u Mostaru

Izvor: Nezavisne novine | Foto: Tanjug | Datum:10.04.2018.

21. Sajam privrede u Mostaru okupio je veliki broj privrednika i zvaničnika iz regiona. Sajmu prisustvuju predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, premijer Bugarske, Bojko Borisov, predsjednik RS, Milorad Dodik te predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Pokrovitelj Sajma gospodarstva u Mostaru je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Dalfina Bošnjak, direktorica sajma, kazala je da će u sklopu pet sajamskih dana biti organizovane konferencije i stručni skupovi, te je izrazila zadovoljstvo što je Srbija partner Sajma.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, rekao je da Mostar danas šalje pozitivnu sliku, i da je ovaj sajam pokazatelj da smo udruženi u ekonomiji, jači i bolji.

"Neka ovaj sajam bude mjesto razvoja novih ideja", kazao je Bešlić, te se zahvalio privrednicima na zalaganju.

Draganu Čoviću je uručeno priznanje za višegodišnju saradnju.

On se zahvalio svim prisutnim i dodao da "ovim okupljanjem pokazujemo koliko je Mostar i čitava Hercegovina širokog srca".

"Kada smo prije 21 godinu organizovali sajam, on je bio samo lokalna manifestacija, a danas ste vi svi došli u moj grad, u moju domovinu BiH koja pretenduje da bude u Evropskoj uniji", poručio je Čović.

Čović se zahvalio Vučiću što je pristao da bude pokrovitelj Sajma.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: