Energetski samit počinje danas u Neumu | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Energetski samit počinje danas u Neumu

Izvor: SRNA | Datum:25.04.2018.

U Neumu danas počinje 4. Energetski samit u BiH koji će okupiti više od 400 učesnika, a glavne teme panela biće održivi razvoj energetskog sektora, tržište energije, investiranje u energetski sektor, te obnovljivi izvori energije.

Na energetskom samitu, koji će trajati do 27. aprila, biće riječi i o regulatorima kao okosnici razvoja energetskog sektora, te o njihovoj ulozi u energetskoj efikasnosti.

Samit organizuje USAID - projekt Investiranje u sektor energije u BiH i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Regulatorne komisije za električnu energiju BiH, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju Federacije BiH.

Tokom tri dana trajanja, samit će okupiti više od 400 učesnika, ključnih aktera energetskog sektora u BiH, predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti, te predstavnike političkih stranaka kako bi zajednički došli do rješenja koja će omogućiti razvoj energetskog sektora i privredni rast BiH.

Imajući u vidu važnost ove teme za javnost u BiH, organizator je predvidio i održavanje radionice za predstavnike medija u okviru samita, sutra u 17.00 časova.

Učešće su do sada potvrdili ambasadori Njemačke i Velike Britanije u BiH Kristijana Homan i Edvard Ferguson, šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, predsjedavajući tri regulatorne komisije za energiju, ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić i predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: