Đokić: Najavljeno potpisivanje ugovora za remont termoelektrana | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Đokić: Najavljeno potpisivanje ugovora za remont termoelektrana

Izvor: SRNA | Datum:25.04.2018.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je za Republiku Srpsku veoma značajna današnja posjeta ruske delegacije Banjaluci, predvođene predsjednikom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko, koja je donijela poruke mira, pozive na saradnju, razvoj i unapređenje ukupnih odnosa Srpske i Ruske Federacije, odnosno Rusije i BiH.

"Matvijenkova nas je ohrabrila, prenijela poruke predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Republici Srpskoj, donijela važnu poruku da Rusija i dalje odlučno stoji iza Dejtonskog mirovnog sporazuma, da ga podržava u cijelosti i da očekuje da to poštuju i svi drugi", rekao je Đokić večeras novinarima u Gradišci.

On je naglasio da se nastavlja intenzivna saradnja sa Ruskom Federacijom, koja se, kako je istakao, vrlo principijelno postavila prema svim važnim pitanjima u BiH.

Prema njegovim riječima, idućeg mjeseca će uslijediti vrlo intenzivne nove aktivnosti.

"Već je najavljeno potpisivanje ugovora u vezi sa remontom u termoelektranama, a nastavićemo i sa aktivnostima u vezi sa remontom helikoptera koji će vršiti preduzeće `Orao` iz Bijeljine. Tako ćemo `Orlu` dati novi impuls i dimenziju razvoja, a to je da će servisirati i helikopterske motore. Cilj je da ovo bude centar za servisiranje helikoptera u budućnosti", naglasio je Đokić.

Komentarišući to što u Sarajevu ne gledaju blagonaklono na posjetu Banjaluci, Đokić je rekao da je ljubav Srpske usmjerena prema Rusiji i ruskom narodu i da ona neće prestati, ma šta u Sarajevu o tome mislili i pričali.

"Još jednom se pokazalo prijateljstvo ruskog naroda prema Republici Srpskoj i srpskom narodu, kao i poštivanje svih drugih naroda koji žive i u Srpskoj i u BiH", istakao je Đokić.

Govoreći o avio-povezivanju Banjaluke, Njemačke i Belgije, Đokić je naveo da je to veoma značajno jer će otvoriti novu razvojnu šansu, ne samo Banjaluci, nego cijelom ovom regionu.

"Očekujemo da će to biti realizovano na jesen i uvjeren sam da će doprinijeti privrednom razvoju Republike Srpske. Razvoj avio-saobraćaja je vrlo značajan za svaku zemlju i to je vrlo važna komponenta razvoja. Uvjeren sam ćemo imati mnoštvo novih letova i destinacija i tako intenzivirati privredne aktivnosti", rekao je Đokić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: