Agrarni fond pomaže poljoprivrednike: Podijeljen rasad paradajza i paprike | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Agrarni fond pomaže poljoprivrednike: Podijeljen rasad paradajza i paprike

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.04.2018.

Agrarni fond Grada Trebinja  podijelio je danas za 20 poljoprivrednih proizvođača  rasad paprika i paradajza ukupne vrijednosti 15.000 KM.

Ovo je prvi put da je Agrarni fond sopstveno proizveo 20.000 komada rasada paprike i paradajza – sorte optima, kaplud i beladona.

Rasad je besplatno podijeljen poljoprivrednicima, koji su se prijavili na javni poziv, a prioritet su bili oni koji su kroz mjesne zajednice iskazali potrebu sa sadnim materijalom.

Za trebinjske poljoprivrednike obezbijedili smo količine rasada koje su tražili – od 300 do 700 sadnica po proizvođaču. Sa njima smo napravili dogovor o otkupu proizvedenog povrća, ukoliko ga oni ne budu mogli plasirati na tržište, pa će im Agrarni fond pomoći prilikom otkupa“, rekao je Veselin Dutina direktor Agrarnog fonda.

Mileko Bošković iz Trebinja danas je dobio 300 sadnica. Kaže da je rasad kvalitetan i zahvalio se Agrarnom fondu na ovoj donaciji.

Agrarni fond je uradio pravi posao i ovo je prvi put da neko besplatno dijeli rasad povrća“, kazao je on.

Agrarni fond će u narednom periodu podijeliti i pčelarske pakete za 20 trebinjskih pčelara. Ovo su samo neke od preduzetih aktivnosti za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, podsjetio je Veselin Dutina i napomenuo da je grad Trebinje investirao  u proteklih godinu dana preko Agrarnog fonda oko pola miliona KM za razvoj poljporivrede, od kojih je korist imalo oko 600 kooperanata.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: