Predsezona za nove turističke rekorde u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Predsezona za nove turističke rekorde u Trebinju

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:28.04.2018.

Pred prvomajske praznike svi smještajni kapaciteti Trebinja su popunjeni, a slobodnih ležajeva nema ni naredne sedmice, navodi za Radio Trebinje direktor Turističke organizacije grada Trebinja Marko Radić.

On kaže da je tradicionalno, priliv gostiju iz BiH, Srbije i Crne Gore povećan u Trebinju za 1. maj, kao i da je trenutno u našem gradu i veliki broj turista iz Austrije, Francuske, Rusije, Kine i Koreje.

Do 1. aprila ove godine bilježimo 8.080 registrovanih noćenja, što je za 26,41 odsto više nego u istom periodu prošle godine, čime se nastavlja trend iz prošle godine, da turistička sezona u Trebinju počinje već u martu“, ističe Radić.

On dodaje da je u Trebinju u toku dvodnevna studijska posjeta novinara najznačajnijih medijskih kuća iz Srbije, na osnovu dogovora postignutog na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu.

Evidentno je da Trebinje, sa uređenim parkom, novim ulicama, Starim gradom, koji se trenutno popločava i uređuje, novim sadržajima Grada sunca, svakodnevno bogati svoju turističku ponudu, što se itekako osjeti po prilivu i zainteresovanosti gostiju. U cilju što bolje promocije naših turističkih kapaciteta, redizajnirali smo naš promotivni katalog, uskoro ćemo realizovati ‘city break‘ promotivni materijal pod nazivom ‘Trebinje, mjesto za sve generacije’ na 21 jeziku uz razne korisne informacije za svakog turistu“, pojašnjava Radić.

On dodaje da će uskoro na tri lokacije – ispred Kulturnog centra, Muzeja Hercegovine i autobuske stanice, biti postavljeni novi interaktivni turistički izlozi i da će ove sezone biti održane brojne manifestacije, u cilju što bolje promocije turističkih sadržaja našeg grada.

U srijedu, 3. maja, organizujemo međunarodni festival foklora, na Trgu slobode, gostovaće društva iz Bugarske i Grčke, uz nastup domaćih ansambala. Biće to ujedno i promocija sabora trubača u Guči, jer će nam doći najbolji trubači. U slučaju kiše, festival će biti održan u sportskoj dvorani. Krajem juna, u saradnji sa Gradom Trebinjem i Agrarnim fondom grada Trebinja planiramo prvi ‘Platan kraft fest’,festival zanatskog piva. U toku su dogovori i za sportski, fitnes dan u Trebinju, manifestaciju koja bi ovog ljeta okupila licencirane fitnes trenere, koji bi proveli pokazne vježbe sa našim sugrađanima na otvorenom, uz davanje stručnih savjeta. U saradnji sa resornim ministarstvom, najvjerovatnije u septembru, u našem gradu biće održan i gastro festival, na kojem smo u decembru prošle godine učestvovali na Jahorini“, precizira Radić.

On je uputio poziv svim licima koji izdaju privatni smještaj da se registruju, kako bi do 15. maja ostvarili pravo na poklon vaučer za kupovinu hotelijerske opreme, u vrijednosti od 200 do 400 KM, zavisno od broja ležaja.

U proteklih mjesec dana samo pet odsto naših vlasnika registrovalo je privatni smještaj, iako je godišnji paušal svega 25 KM po krevetu, uz uplatu poreza na prihode na kraju godine. Važno je da napomenuti da tu nema fiskalizacije, ne treba izdavati račun, obavezna je samo knjiga domaćih i inostranih gostiju“, kaže Radić, dodajući da se u prostorijama naše turističke organizacije može preuzeti vodič sa potrebnim informacijama oko registracije i poklon vaučeri.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja navodi da će, nakon samostalnog nastupa na sajmovima u Beogradu i Budvi, turistička ponuda grada Trebinja krajem narednog mjeseca biti predstavljena na sajmu „Manifest“, na Kalemegdanu u Beogradu, gdje je zemlja partner manifestacije Republika Srpska.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: