Ozvaničen početak ljetne turističke sezone u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Ozvaničen početak ljetne turističke sezone u Trebinju

Izvor: radio trebinje | Foto: grad trebinje | Datum:26.05.2018.

Svečanošću u hotelu „SL Panorama“ u Gradu sunca večeras je ozvaničen početak ljetnje turističke sezone u Trebinju, ujedno i u ovom turističkom kompleksu koji razvija kompanija „Svislajon“.

U pristustvu zvanica iz političkog, privrednog i drugog javnog života Trebinja i regije, sezonu je otvorio predsjednik poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Drašković posvetivši svoju besjedu mladim Trebinjcima i Hercegovcima, koje je pozvao da ostanu ovdje, pronađu sebe u svom zavičaju i budu stvaraoci na svojoj zemlji.

Jedini smisao života jeste – kako udvostručiti broj stanovnika u Hercegovini. Kako vratiti one koji su otišli trbuhom za kruhom. Poziv  je otvoren. Vraćajte se, nemamo stručnjaka ni radnika, moramo ih stvarati. Ako ste stekli iskustvo tamo negdje, kako sam ga i ja stekao – vraćajte se i izgrađujte Hercegovinu“, kazao je Drašković.

Predsjednik poslovnog sistema „Svislajon“ zahvalio je graditeljima kompleksa što sa uspjehom prate njegove ideje, te Gradskoj upravi na profesionalnosti u obavljanju svog dijela posla, što je omogućilo da se Grad sunca bez prepreka i ubrzano razvija, poručivši da će obje strane postignuto jedinstvo njegovati i održavati za dobro Trebinja i Hercegovine.

 „Učiniću sve da podignemo standard, izliječimo siromaštvo, da obezijedimo svakom da radi za sebe i svoju porodicu, a ako to uspijemo – onda će svima, i republici i gradu i regiji, biti dobro“, poručio je Drašković.

Gradonačelik Trebinja Luka Petrović uručio je Rodoljubu Draškoviću upotrebne dozvole za do sada izgrađene objekte u kompleksu Grada sunca, istakavši da graditeljski zamah kompanije „Svislajon“ u Trebinju novim sadržajima značajno uvećava turistički potencijal našeg grada, otvora nova radna mjesta i stvara uslove za dolazak novih porodica.

Zbog toga će, kazao je Petrović, Gradska uprava i ubuduće pružati svaku vrstu podrške ovom projektu.

Zajedničkim snagama možemo mnogo. Evo danas mogu da obradujem sve vas da smo konačno dobili lokacijske uslove za izgradnju zapadne obilaznice – od Ljubovog, preko manastira Duži do ulaska u Grad sunca. I to će biti projekat koji ćemo raditi u ovoj godini“, istakao je Petrović.

Petrović je kazao da je na onima koji ostaju u Hercegovini da shvate da svako ima svoju ulogu u razvoju turizma u Trebinju, te da poput predsjednika komanije „Svislajon“ treba da ulažu svu svoju energiju u rad i djela.

Mi smo već u oskudici profesionalnog kadra i zato ćemo raditi na osposobljavanju i stručnom usavršavanju svih koji žele da rade u ugostiteljstvu i turizmu. Ta grana ne može biti kvaliteteno iskorišćena – ako ne budemo imali dobru uslugu“, kazao je Petrović, dodajući da rezultati u predsezoni ipak ohrabruju da bi i ova godina mogala biti – u znaku novih turističkih rekorda.

Samo april mjesec je imao 2 i po hiljade noćenja više u odnosu na isti mjesec lani. Mislim da će jul i avgust biti rekordni, te da ćemo i ubuduće postizati rekordne rezultate“, kazao je gradonačelnik Trebinja.

Početak turističke sezone obilježen je i vatrometom sa brda iznad Grada sunca, a zvanice su imale priliku da obiđu i spa centar „Galija“, savremeno opremljen za brojne tretmane njege zdravlja i ljepote, a koji će uskoro obogatiti sadržaje ovog turističkog kompleksa.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: