Sutra ističe rok za konkurisanje na sredstva podrške unapređenju poslovanja, u novembru naredni krug | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Sutra ističe rok za konkurisanje na sredstva podrške unapređenju poslovanja, u novembru naredni krug

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.05.2018.

Privredna društva u sektoru metaloprerade, drvoprerade i industrije tekstila i obuće još sutra mogu da konkurišu na javni poziv Privredne komore Republike Srpske za prvi krug dodjele sredstava namijenjenih sufinansiranju aktivnosti na obuci radne snage, razvoju standarda kvaliteta ili pristupa tržištu.

Iznos novčane podrške uslovljen je rezultatima ostvarenim na osnovu ovih aktivnosti provedenih s ciljem unapređenja poslovanja – a odnose se na novo zapošljavanje, povećanje prihoda od prodaje i povećanje izvoza.

Prema riječima Veselina Savića, direktora Područne privredne komore Trebinje, sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su kroz Ju-Es-Eidov „Projekat razvoja radne nage i povećanog pristupa tržištu“, ali i podršku Vlade Srpske i više lokalnih samouprava, među kojima je i Grad Trebinja.

Dodaje da je projekat namijenjen malim i srednjim preduzećima, odnosno grupi privrednih društava, koji posluju u pomenutim sektorima, a ukupan fond je 202.000 KM.

„Sredstva će biti korišćena za sufinansiranje aktivnosti vezanih za obuku radne snage, zatim za uvođenje, sertifikaciju ili resertifikaciju standarda kvaliteta, dok je treća komponetna pristup tržištu, što uključuje različite aktivnostipromotivnog tipa. Koristim priliku da kažem da će u novembru ove godine biti naredni krug dodjele ovih sredstava kako bi privredna društva koja planiraju pomenute aktivnosti na unapređenju poslovanja mogla da pripreme sve što je potrebno za prijavu na javni poziv“, ističe Savić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: