Još 77 hektara zemljišta u javnom vlasništvu ponuđeno zakupcima | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Još 77 hektara zemljišta u javnom vlasništvu ponuđeno zakupcima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:28.05.2018.

Gradska uprava raspisala je danas javni poziv za davanje u zakup putem usmenog javnog nadmetanja preostalih 77 hektara poljoprivrednog zemljišta u javnom vlasništvu, nakon što je ranije 107 hektara ovog zemljišta dato zakupcima putem pribavljanja pisanih ponuda.

Zemljište je ponuđeno u zakup isključivo radi poljoprivredne proizvodnje a na period od 20 godina za sadnju voćaka, vinograda i drugih višegodišnjih kultura, odnosno 10 godina za ratarsku, povrtlarsku, rasadničku i stočarsku proizvodnju.

Zemljište koje je na raspolaganju zakupcima nalazi se u katastarskim opštinama Ljubomir, Vrpolje, Police, Pridvorci, Čičevo i Dračevo, a zavisno od klase zemljišta cijene godišnjeg zakupa po hektaru iznose između 100 i 40 KM.

Maksimalna površina zemljišta koju može dobiti jedan zakupac za privredna društva iznosi do 20 hektara, preduzetnike do 10 hektara, a za fizička lica do 5 hektara.

Dostavljanje ponuda je u narednih 15 dana, a njihovo otvaranje i postupak usmenog javnog nadmetanja zakazani su za 14. jun u 11 časova u maloj sali Gradske uprave.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: