Agrarni fond Grada Trebinja će poljoprivrednicima dijeliti i novčanu pomoć | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Agrarni fond Grada Trebinja će poljoprivrednicima dijeliti i novčanu pomoć

Izvor: rejting.info | Datum:28.05.2018.

Agrarni fond Grada Trebinja će u narednom periodu poljoprivrednim proizvođačima dijeliti novčanu pomoć kako bi mogli da kupe ono što im nedostaje na poljoprivrednim gazdinstvima, potvrdio je za Rejting.info Veselin Dutina, direktor ovog fonda.

On je istakao da je to samo jedan od više programa pomoći Agrarnog fonda poljoprivrednim proizvođačima koji slijede u narednom periodu.
Imaćemo i programsku aktivnost za pomoć udruženjima korisnika voda kojima ćemo subvencionisati čak 40 odsto računa za struju i to svim udruženjima koja ima mjerna mjesta“, rekao je Dutina i napomenuo da će pružati pomoć i za obnovu objekata za čuvanje stoke u ruralnim područjima grada Trebinja.

Agrani fond, kaže ulaže i u osnovna sredstva – hladnjače i mehanizaciju.„Poljoprivrednici su prepoznali sigurnost u Agrarnom fondu i oni nam se u svakom momentu mogu obratiti za savjet ili pomoć, što i čine“, kaže Dutina.
Veliki pomak napravljen je i otvaranjem Hercegovačke kuće u kojoj se prodaju proizvodi 70-tak poljoprivrednih proizvođača od kojih Agrarni fond otkupljujemo domaći sir , med, slatki i kiseli program, vina od domaćih vinarija, čajeve.
Dutina je najavio da će narednih dana Agrarni fond Grada Trebinja Hercegovačku kuću otvoriti i u Banjaluci, a sljedeće godine u Istočnom Sarajevu i u Beogradu.
Hercegovački kutak otvorili smo i u „Gradu sunca“ gdje će posjetioci moći kupiti sve proizvode na još jednoj lokaciji u Trebinju“, ističe Dutina.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: