Đokić: Intenzivna saradnja Srpske sa evropskim zemljama | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Đokić: Intenzivna saradnja Srpske sa evropskim zemljama

Izvor: Srna | Datum:29.05.2018.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je  da Srpska ima intenzivnu saradnju sa evropskim zemljama, te da je politika Vlade Republike - što više evropskih partnera.

"Republika Srpska ima najveći obim spoljnotrgovinske razmjene sa evropskim zemljama i mi i u narednom periodu želimo graditi stabilne, obostrano korisne odnose sa evropskim državama", rekao je Đokić, koji je razgovarao sa delegacijom austrijske kompanije "Kelag" o nastavku saradnje i ulaganju u Republiku Srpsku.

On je dodao da Srpska, kroz Sporazum o dugoročnoj saradnji, već ima razvijenu saradnju sa kompanijom "Kelag", te da je ova kompanija vidljiv i značajan partner Srpskoj u energetskim projektima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Delegacija "Kelaga", koju je predvodio direktor kompanije za Jugoistočnu Evropu Kristijan Švarc, zahvalila je na dosadašnjoj veoma dobroj saradnji sa Republikom Srpskom, posebno Ministarstvom industrije, energetike i rudarstva i Vladom u cjelini, kao i sa drugim učesnicima u energetskom sektoru Srpske.

Potvrđen je obostrani interes za dalju saradnju, a predstavnici kompanije "Kelag" izrazili su spremnost da i u budućnosti investiraju u Republiku Srpsku, naročito u oblast hidro i vjetroenergije.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: