Gradska uprava Trebinja nastavlja program postinvesticijske podrške | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Gradska uprava Trebinja nastavlja program postinvesticijske podrške

Izvor: grad trebinje | Datum:30.05.2018.

U sklopu Programa postinvesticione podrške Saradničke mreže predstavnici Odjeljenja za privredu Gradske uprave Trebinja, Agencije za razvoj MSP-a Grada Trebinja, Zavoda za zapošljavanje RS – biro Trebinje i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) posjetili su preduzeće za izvođenje svih vrsta elektroinstalaterskih radova i trgovinu „Segment“ d.o.o. Trebinje, te hotel „Central Park“ koji predstavlja poslovnu jedinicu preduzeća „German Invest“ d.o.o. Trebinje.

Tokom odvojenih sastanaka razgovarano je o načinima na koje se može unaprijediti poslovno okruženje i jačati konkurentnost Trebinja, te na koji način gradska uprava može da pomogne i podrži razvojne aktivnosti ovih privrednih subjekata.

Važno je napomenuti da je ranije ove godine, slična posjeta upriličena i akcionarskom društvu „Popovo polje“ iz Trebinja, preduzeću koje se bavi proizvodnjom voća i intenzivno se razvija od 1977. godine.  Podrška preduzetnicima nakon inicijalnog ulaganja ključna je komponenta unapređenja investicija i jedan od načina kapitalizacije nastojanja gradske uprave da privuče nove, a postojeće investicije učine održivim. Uspostavljeni Program postinvesticione podrške ima za cilj produbiti komunikaciju između investitora i nadležnih službi radi ostvarivanja rasta i razvoja ovih kompanija.

Članica Grupacije Svjetske banke IFC, u saradnji sa Britanskom ambasadom, u okviru Projekta privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE), pruža tehničku podršku Gradskoj upravi Trebinja u realizaciji programa postinvesticione podrške.

Grad Trebinje


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: