Poljoprivredni sajam u Nevesinju dobio regionalnu podršku | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Poljoprivredni sajam u Nevesinju dobio regionalnu podršku

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:01.06.2018.

Ovogodišnji sajam domaćih proizvoda i ručnih radinosti koji se održava u okviru Nevesinjske olimpijade imaće regionalni značaj i biće finansiran u okviru projekta „Regionalna saradnja i povezivanje u oblastima poljoprivrede i ruralnog razvoja u prekograničnim regionima“.

Ovo je potvrđeno na jučerašnjem sastanku grupe zainteresovanih strana prekograničnog regiona „Krš“ u Trebinju.

Opšina Nevesinje je sa partnerskim udruženjima „Talas 059“ i „Svjetlost“ kandidovala projekat „Plodovi hercegovačkog krša“ sa ciljem da promoviše domaće preduzetnike koji su fokusirani na tradicionalnu proizvodnju, kao i da obogati postojeći olimpijski sajam. Od 96 prijava, osam je ušlo u drugi krug, a samo tri će dobiti finansijsku podršku.

Predsjednik Udruženja građana „Svjetlost“ Miljan Buha naglašava da na ukazano povjerenje treba uzvratiti ozbiljnom organizacijom sajamske manifestacije na kojoj će izlagači imati priliku da predstave, ali i prodaju tradicionalne hercegovačke proizvode i ručne radinosti. Buha kaže da će ovaj avgustovski događaj pratiti i edukativne radionice na kojima će mladi biti upućivani u oblast preduzetništva i sticanje novih znanja i vještina kroz duh tradicije.

Buha očekuje da će na sajmu učestvovati oko 60 lokalnih i regionalnih poljoprivrednih proizvođača.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: