Riješene muke poljoprivrednika iz Ljubinja: Počinje izgradnja vještačkog jezera | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Riješene muke poljoprivrednika iz Ljubinja: Počinje izgradnja vještačkog jezera

Izvor: rejting.info | Datum:05.06.2018.

Višegodišnje muke poljoprivrednika iz Ljubinja uskoro će biti riješene. U narednom periodu počeće izgradnja vještačkog jezera za navodnjavanje ljubinjskog polja za što su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Opština Ljubinje izdvojili po 200.000 KM.


Načelnik Opštine Darko Krunić za Rejting.info je potvrdio da će jezero služiti za navodnjavanje 280 hektara zemljišta u ljubinjskom polju.

Radovi na izgradnji jezera trebali bi da počnu za desetak dana, a sa izvođačem smo već potpisali ugovor“, kaže Krunić i dodaje da je rok za završetak godinu dana.
Izgradnja jezera, napominje Krunić mnogo će značiti i olakšati ovdašnjim poljoprivrednicima koji su do sada morali da idu u Popovo polje udaljeno više od 20 kilometara i tamo obrađuju zemlju, jer imaju mogućnost navodnjavanja.
Više neće morati da se muče već će moći da uzgajaju različite poljoprivredne kulture u Ljubinju, a značajno će smanjiti i troškove“, kaže Krunić.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: