Nevesinje, Gacko i Bileća već nekoliko sati bez struje | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Nevesinje, Gacko i Bileća već nekoliko sati bez struje

Izvor: SRNA | Datum:21.06.2018.

Opštine Nevesinje, Gacko i Bileća već nekoliko časova su bez električne energije zbog kvarova na prenosnoj mreži koja je u nadležnosti "Elektroprenosa BiH", rečeno je Srni u preduzeću "Elektro-Hercegovina" Trebinje.

Za sada je neizvjesno kada bi moglo biti normalizovano elektrosnabdijevanje u ovim hercegovačkim opštinama.

Zbog kvarova na mreži "Elektroprenosa" danas u poslijepodnevnim časovima i na području grada Trebinja bilo je više kraćih prekida u napajanju.

Izvršni direktor za tehničke poslove u "Elektro-Hercegovini" Nebojša Rikalo Srni je potvrdio da je kvar u trafostanici Trebinje jedan, koja je u vlasništvu "Elektroprenosa" prouzrokovao prekid u napajanju Bileće i Gacka.

"Ove opštine imaju mogućnost alternativnog napajanja iz pravca Nikšića, ali je i ovaj dalekovod u prekidu", naveo je Rikalo.

On je rekao da je zbog kvara na visokonaponskom prekidaču u trafostanici "Elektroprenosa" u Mostaru obustavljeno i napajanje Nevesinja.

"Ovo postaje čest slučaj da zbog kvarova na prenosnoj mreži kompletne hercegovačke opštine ostaju bez struje duže vremena", napomenuo je Rikalo.

Rikalo je dodao da je "Elektro-Hercegovina" više puta apelovala da "Elektroprenos" investiciono, ali i organizaciono djeluje da bi se ove situacije izbjegle.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: