Đokić: Ubrzati privredni rast | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

Đokić: Ubrzati privredni rast

Izvor: RTRS | Datum:05.07.2018.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je politika Vlade Srpske aktivan rad na ubrzanju privrednog rasta i privlačenje što većeg broja investitora.

Đokić je na ljetnjem festivalu u Berlinu, koji okuplja značajne političare i više od tri hiljade privrednika iz Njemačke i drugih evropskih zemalja i svijeta, rekao da Republika Srpska ima najveći obim spoljno-trgovinske razmjene sa evropskim zemljama, te da je Njemačka veoma značajan partner našoj zemlji.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske razgovarao je sa predsjednikom Parlamenta Savezne Republike Njemačke Volfgangom Šaubelom, poslanikom Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu Kristijan fon Štetenom, ministrom zdravlja Njemačke Jens Spahnom i Torsten Alsebenom iz Privredne komore o mogućnostima jačanja saradnje i novih investicija u Republici Srpskoj.

Razgovarano je najviše o industrijskoj proizvodnji i razvoju srednjeg preduzetništva, o energetskom sektoru, izgradnji solarnih, hidro i vjetroelektrana.

Na sastanku je konstatovano da ima mnogo prostora za saradnju i da su ovakvi razgovori od višestruke koristi za povezivanje i razmjenu iskustava, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Izražena je spremnost za ulaganje u oblasti u kojima Republika Srpska ima velike potencijale, a predstavnici njemačkih kompanija su prihvatili poziv ministra Đokića da posjete Republiku Srpsku i njihov dolazak se uskoro očekuje.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: