HET: Radovi na uređenju Ćatovića kraka teku planiranom dinamikom | Herceg Televizija Trebinje

Privreda

HET: Radovi na uređenju Ćatovića kraka teku planiranom dinamikom

Izvor: Hercegovina Press | Foto: Herceg TV | Datum:18.07.2018.

Radovi na uređenju Ćatovića kraka teku planiramom dinamikom, a rok za završetak je 450 radnih dana. Na ovaj način biće uređena priobalna zona, betonirano korito rijeke Trebišnjice i napravljeno šetalište dužine 1.100 metara.

„Na taj način obezbijedićemo put i ostrvo od poplava i velikih voda i biće povećana propusna moć u ovom dijelu. Osim toga, radovi imaju i estetski karakter jer je ovaj dio grada bio poprilično zapušten“, rekao je direktor Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić i dodao da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova.

Projekat je vriedan 2.100.000 KM bez PDV–a, a u potpunosti ga finansira HET.

„Osnovni benefit ovoga projekta je što će Grad Trebinje dobiti novu urbanu zonu između osnovnog korita rijeke Trebišnjice i takozvanog Ćatovića kraka. Imaćemo znači jako interesantnu veliku gradsku površinu kojoj će shodno interesovanjima investitora i urbanističkom planu Grad odrediti namjenu“, istakao je Ilija Tamindžija izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET–u.

Izvođač radova je bilećka Herc Gradnja.

„Izvode se radovi na uređenju i modernizaciji saobraćajnice, elektrifikaciji, povećanju protočnog kapaciteta kraka. Uslovi za izvođenje su za sada povoljni“, kaže direktor ovog preduzeća Dragan Aleksić.

Video prilog pogledajte u "Vijestima" Herceg Televizije od 16 časova i 30 minuta.


Kategorija: Privreda

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: